Ben je de stijgende energierekening zat? Zet kosten nu slim om in investeringen.
Voor veel mensen was het even slikken, het gewijzigde termijnbedrag. Helemaal als je in 2018 verhuisde naar een grotere of oudere (slecht geïsoleerde) woning. Dan betaal je dit jaar al snel honderden euro’s extra. En dan gaan we plots nadenken over of het ook duurzamer kan. Toch maar de vloer isoleren? Driedubbel glas? Nieuwe CV-ketel? En hoe zit het eigenlijk met zonnepanelen?
Energierekening stijgt dit jaar met gemiddeld € 334,- berekende het CBS
De hoogte van de energierekening is te laag ingeschat, geeft de regering toe. De stijging komt voor de helft door een hogere energiebelasting en lagere heffingskortingen. Daarnaast stegen de prijzen die energiebedrijven rekenen voor elektriciteit en gas met respectievelijk 31% en 20%. Tot slot is de opslag Duurzame Energie gestegen, een bijdrage die elke consument betaalt om duurzame energieontwikkeling te stimuleren. Bron: nu.nl
Investeren in duurzaam wonen loont
De eerste reactie van consumenten op de nieuwe energienota was googelen… Overstappen naar een andere leverancier levert op korte termijn geld op (welkomstcadeau). Maar op de langere termijn zal je toch echt moeten investeren. Met de energienota als financiële prikkel loont het om je woning duurzamer èn comfortabeler te maken.
Google trends: ‘energie vergelijken 2019’
Betaal je duurzame verbouwing met je lagere energierekening
Dat is precies waar WOAB voor staat. In plaats van elke maand geld af te dragen aan je energieleverancier, investeer je het geld in je eigen woning. Met als bijkomend voordeel dat je huis toekomstbestendig wordt en je energierekening daalt. Dus als je deze zomer je woning laat verduurzamen door WOAB schrik je in januari 2020 niet meer van de energienota. Zet daarom nu de eerste stap naar duurzaam wonen en bekijk welk woningabonnement bij je past.
Ook interessant: