Het Klimaatakkoord: Ook voor de woningbezitters zonder eigen budget haalbaar

Eind juni presenteerde het kabinet het Klimaatakkoord. Met een pakket aan maatregelen wil Nederland de afspraken uit het Akkoord van Parijs realiseren. Het gaat dan om 49 procent minder CO2-uitstoot ten opzichte van 1990 in 2030. Wat betekent het Klimaatakkoord voor huiseigenaren? In het akkoord staat dat de kosten van de verduurzamingsmaatregelen in principe niet hoger mogen zijn dan de besparing op de energierekening. Dat is ook precies waar WOAB voor staat. 

Financiering van de woningaanpassingen

De ‘Woonlastenneutraliteit’, ofwel de verduurzaming terugverdienen via je lagere energierekening is een uitgangspunt in het Klimaatakkoord. Om de verduurzaming te versnellen komen er diverse subsidies beschikbaar (1 miljard tot 2030). Daarnaast is er een Warmtefonds voor huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaars aangekondigd. Wie door de huidige leennormen moeilijk of geen financiering kan krijgen, kan hier terecht. Een huiseigenaar mag maximaal 25.000 lenen en de lening loopt maximaal 20 jaar. Het fonds is bedoeld voor het verduurzamen van de woning.

Overijssels Warmtefonds: WOAB

WOAB is als Overijssels project een Warmtefonds en loopt daarmee voorop in de markt. Op de website www.klimaatakkoord.nl staat beschreven hoe WOAB invulling geeft aan het akkoord. Bij WOAB is het dus al mogelijk om financiering tegen lage rente te krijgen. Daarnaast zorgt WOAB ervoor dat je optimaal gebruik maakt van alle beschikbare subsidies.  

Wil je dat ook en wil je meer weten over mogelijkheden en subsidies?

Neem dan contact met ons op.

Post a comment