Behaalde warmterecords vragen om actie!

1 augustus 2019

Naast het hebben van een lekker comfortabel warm huis tijdens de koude dagen verlangen we nu ook naar een aangenaam koel huis tijdens de warme dagen. Het klimaat verandert en warmt op. Het wordt steeds extremer. Hoe we deze warmte ervaren hangt sterk af van de woning waarin je woont. De een woont in een lekker koel huis terwijl de ander blij is dat hij een ventilator of een airco heeft kunnen bemachtigen. Kortom de klimaatverandering vraagt verandering van denken en om actie!

We willen een warm én een koel huis! 

Met buitentemperaturen rond de 40 graden hebben we de laatste weken ervaren hoe warm het binnenshuis kan worden en hoe lastig het is om verkoeling te krijgen. Voorspelling is dat de hitte een trend is die de komende jaren door zal gaan zetten. Het is nu hét moment om na te denken over het binnenklimaat van jouw huis. Welke verbeteringen kun je aanbrengen in jouw huis om er in de toekomst de hitte beter en aangenamer te kunnen doorstaan. Tijd voor actie.

Hoe kunnen we in Nederland ons huis aanpassen aan een Zuid-Europees klimaat?

De huizen in Zuid-Europa hebben dikke muren en kleine ramen. Dat is uiteraard niet meer realiseerbaar in een bestaande woning. Feit is dat veel bestaande woningen in ons land niet zijn ingericht op deze langere periodes van warmte. Door geen of verouderde isolatie voelt de woning na een aantal dagen te warm aan en niet meer comfortabel. Met als gevolg slapeloze nachten.

De oplossing is om de muren, vloeren en dak goed te gaan isoleren. Ook de keuze van juist HR Isolatieglas zorgt voor een hogere isolatiewaarde. Warmte buiten houden werkt namelijk precies hetzelfde als warmte binnenhouden. Je huis isoleren om energie te besparen tijdens koude dagen zorgt ook voor een koeler klimaat tijdens warme dagen. Zo vang je twee vliegen in een klap!

Wil je weten hoe voorbereid jouw huis is voor een volgende periode van hitte? Neem contact op en een van onze energieadviseurs komt bij jou kijken en geeft je advies.

Onbezorgd je huis verduurzamen? Wij regelen het!