Na 5 jaar kiest zij opnieuw voor WOAB!

19 februari 2021

“Ik was tevreden en wilde meer doen. Sinds november hebben we een hybride warmtepomp en extra zonnepanelen. In de zomer ga ik dat echt merken aan mijn energierekening. De pomp werkt goed, ook tijdens deze koude dagen is de temperatuur binnen aangenaam.”

Lees hier het hele artikel: bit.ly/3k3YGuG0

VERDUURZAMEN IS EEN MAKKELIJKE STAP

Journaliste Sanne Albers van Indebuurt.nl schreef een artikel over je woning verduurzamen en sprak daarvoor o.a. met Herma Oostenbrink. Herma vindt het belangrijk dat we met z’n alle klimaatneutraler gaan leven. Ze vertelt in het artikel dat verduurzamen op verschillende manieren kan: minder vliegen, minder vlees eten of je huis aanpassen. En je huis verduurzamen vindt zij een makkelijke stap. Het levert zelfs financieel voordeel op. De energierekening gaat direct omlaag. Vijf jaar geleden liet zij haar woning in Colmschate al verduurzamen door WOAB.

In 2015 kwam WOAB kijken. Toen bleek de woning al redelijk goed geïsoleerd. Het dubbele glas was nog niet optimaal, maar nieuw glas was een flinke investering. Zij koos toen voor het verbeteren van o.a. vloerisolatie.

IN 2020 KOOS HERMA NA 5 JAAR OPNIEUW VOOR WOAB

In 2020 was Herma toe aan de volgende stap. Hiervoor koos zij opnieuw voor WOAB. “Ik was tevreden en wilde meer doen. Sinds november hebben we een hybride warmptepomp en extra zonnepanelen. In de zomer ga ik dat echt merken op mijn energierekening. De pomp werkt goed, ook tijdens deze koude dagen is de temperatuur binnen aangenaam.”

Woning verduurzamen? Wij weten hoe en regelen het! Herma ontving een advies op maat. Hiermee gaat je energierekening ook echt omlaag. Carmen van WOAB legt uit: “Er zijn veel partijen die standaard isolatie en warmtepomp aanbieden. Dat doen wij niet. Wij nemen de woning en de bewoners als uitgangspunt. Als een groot gezin acht keer per week de droger gebruikt, dan is het belangrijk dat de droger zo zuinig mogelijk is. Wit- en bruingoed kunnen wij dus ook regelen.”

Andere mogelijkheden zijn:

  • isoleren van wanden en vloeren
  • verhelpen van kieren
  • dubbelglas
  • zonnepanelen

“Maar ook een waterbesparende douchekop, led-verlichting en een zuinige vriezer. Het is niet ons doel om een huis volledig energieneutraal te maken. Dat kan wel, maar jij bepaalt hoe comfortabel je wilt wonen en hoe je wil bijdragen aan de wereld van morgen.”

Wil je ook verduurzamen met WOAB? Meld je dan nu hier aan!