Isoleren verhoogt je wooncomfort en verlaagt je energierekening

Energiezuinig wonen kan alleen in een goed geïsoleerd huis. Je houdt de warmte binnen en dat is niet alleen heel comfortabel, het is ook goed voor de portemonnee. Goed isoleren maakt je huis bovendien minder gehorig, minder tochtig en voorkomt vocht- en schimmelvorming.

Prioriteiten stellen

Isoleren kost geld maar dat verdien je ook weer terug met een lagere energierekening. Waar is de meeste winst te behalen? Wat heeft het meeste prioriteit? En wat levert het concreet op? Met spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en geïsoleerd glas verhoog je de isolatiewaarde van je woning aanzienlijk. Zonder goede isolatie verdwijnt namelijk gemiddeld 30% van de warme via het dak, 20% via de muren en 10% via de vloer.

Hoe goed je woning geïsoleerd is hangt af van het bouwjaar en wat er daarna nog aangepast is. Weet je zo niet in welk jaar jouw huis gebouwd is? Check het dan online via het Kadaster.

Bouwjaar vóór 1920 Geen spouwmuur
1930 – 1975Wel spouwmuur, geen of nauwelijks isolatie
1976 – 1982Matige spouwmuur en dakisolatie. Geen vloerisolatie, lager isolatiewaarden ramen
1983 – 1991Overal isolatie, lage isolatiewaarde, niet overal dubbel glas
1992 en jongerGoede woningisolatie

Woningisolatie naar bouwjaar

Advies op maat

Wil je weten welke maatregelen jij kan nemen voor jouw huis? Bij een WOAB woningabonnement krijg je een maatwerk energiebesparingsadvies. Daarin bespreken onze experts de gewenste maatregelen voor jouw huis. Bovendien regelen we samen met onze betrouwbare partners de volledige installatie voor je en indien gewenst) de nodige investeringen. Doe de postcodecheck en kijk welk abonnement bij jou past op www.woab.nl

Lees ook: 3 tips voor een lagere energierekening.

Post a comment