5 tips voor duurzaam wonen. Start zelf!

27 september 2019

De herfst dient zich aan en de temperatuur gaat omlaag. Is jouw woning geschikt om de warmte nu binnen te houden in plaats van buiten? ’s Winters warm en energiezuinig, in de zomer koel en comfortabel? 

Niet alle aanpassingen om energie te besparen kosten veel geld. Wat kun je zelf doen om je woning te verduurzamen? Dat kan op meer manieren dan je misschien zou denken. Start zelf met de kleinere aanpassingen en kijk wat WOAB voor je kan doen voor de grotere woningverbeteringen. 

Stappenplan voor het verduurzamen van je woning. Waar begin ik mee?

  1. Vervang je lampen voor Led-verlichting. Led-lampen zijn veel zuiniger in het gebruik.
  2. Laat je apparaten niet op stand-by staan. Zo voorkom je sluipverbruik.
  3. Neem een slimme thermostaat. Alleen de verwarming aan als je thuis bent.
  4. Voorkom tocht door kierdichting. Meer comfort en minderstookkosten.
  5. Kijk wat WOAB voor jou kan doen. WOAB maakt een verduurzamingsplan speciaal op maat voor jouw huis, vraag nu vrijblijvend aan!

Meer comfort met woningisolatie. Zet de eerste stap 

Een goede eerste stap om je woning te verduurzamen is je huis goed te isoleren. Je huis isoleren met dak- en gevelisolatie houdt ‘s winters de warmte buiten. Goede isolatie zorgt voor meer comfort. De isolatie verdien je weer terug met een aanzienlijk lagere energierekening. Laat je door WOAB adviseren en vraag een energiescan aan! 

Verkrijg subsidie op woningisolatie. Hoe doe je dat?

Als particulier kun je vanaf 2 september 2019 een subsidie aanvragen voor de isolatie van je koopwoning. Met deze subsidie is het duurzaam maken van je woning nog aantrekkelijker geworden. De subsidie geldt vanaf het aanbrengen van twee of meer isolatiemaatregelen, je kan dan ongeveer 20 procent van de kosten terugkrijgen.

Wil je weten of jij ook in aanmerking komt voor subsidie op woningisolatie? Vraag het aan onze adviseurs. Zij kunnen jouw vragen beantwoorden.