Verdien al in 5 jaar tijd je duurzame investering terug

16 april 2019

In het voorlopig klimaatakkoord staat dat er in 2030 1,5 miljoen woningen duurzaam moeten zijn. In 2050 zouden alle woningen duurzaam moeten zijn. Een enorme opgave waar de bouwsector met De Bouwagenda al volop mee bezig is. 

Ontzorgen als toverwoord 

Is woning verduurzaming te mooi om waar te zijn? Volgens Bernard Wientjes, voorzitter van De Bouwagenda, kan het waargemaakt worden. In een interview met de NOS (8:07 min) gaat hij in op hoe je sceptische burgers verleidt om hun woning te verduurzamen. Volgens Bernard is er is maar 1 toverwoord, en dat is ‘ontzorgen’.

  • Zorgen dat de financiering goed geregeld is
  • Zorg dat de bouw goed geregeld is
  • Zorg dat de kostprijs zo is dat de bewoner er beter van wordt

Investeringen terugverdienen

Hoe kun je betaalbaar je huis verduurzamen? Door te verduurzamen dalen je energiekosten. Hiermee verdien je op termijn je investeringen terug. Hoe lang dat duurt hangt af van de kosten voor verduurzaming en de opgeleverde besparingen, en varieert volgens Bernard Wientjes van 25 tot 30 jaar. Met WOAB kan het veel sneller.

WOAB ontzorgt met Woningabonnement

WOAB is een uniek concept waarmee je direct profiteert van alle voordelen van een comfortabel en duurzaam huis. WOAB ontzorgt en regelt de financiering, de verbouwing en je lagere energierekening. Met WOAB krijg je de garantie op je energiebesparing (de EnergiePrestatieGarantie EPG). In ruil hiervoor wordt een Woningabonnement afgesloten, zonder dat de maandelijkse kosten stijgen. Het Woningabonnement bestaat uit drie delen: het abonnement (garantie en onderhoud), de lening en het energieverbruik (restenergie). Woningabonnementen zijn er al vanaf 5 jaar! Afhankelijk van de gewenste financieringsvorm kun je kiezen voor een looptijd van 5, 10, 15 of 20 jaar.

Bekijk onze woningabonnementen

Gerelateerde artikelen