Veel Nederlanders kiezen voor zonnepanelen!

9 augustus 2018

De helft van de Nederlandse huishoudens (47%) is bereid om zonnepanelen te kopen als ze binnen 5 jaar zijn terugverdiend. Energie besparen staat ook bij een groot deel op de agenda.*

45% van de Nederlanders neemt energiebesparende maatregelen

Het energieverbruik per Nederlander daalt structureel. Tussen 2000 en 2016 met 18% volgens de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Energie besparen staat voor bijna de helft van de consumenten op de agenda. Ruim 45% van de Nederlanders geeft aan de afgelopen 12 maanden energiebesparende maatregelen te hebben genomen. Meer zonnepanelen zorgt voor minder CO2 Het klimaatakkoord heeft veel aandacht voor energiebesparing en isolatie. Door zelf stroom op te wekken met zonnepanelen stoten we minder CO2 uit. Hierdoor kunnen we met zijn allen zorgen voor een betere luchtkwaliteit en minder opwarming van de aarde. 

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig en passen er op mijn dak?

Elk huis heeft een eigen vraag naar energieverbruik. WOAB komt bij jou langs en bekijkt je persoonlijke situatie. Op basis daarvan geven wij een maatwerkadvies. De besparing die behaalt kan worden hangt onder andere af van je eigen energieverbruik en de afmeting, de oriëntatie en de helling van jouw dak.

Kunnen er bij mij zonnepanelen op het huis?

Wil je weten of je dak geschikt is voor zonnepanelen? WOAB denkt graag met je mee en geeft je geheel GRATIS je eigen persoonlijke energiebesparing-advies. WOAB zorgt ervoor dat jij je huis kunt verduurzamen en neemt je alle zorg uit handen. Niet alleen financieel maar ook organisatorisch. Hoe slim is dat!

Drie voordelen van zonne-energie via WOAB:

  • Verduurzaming van je huis zonder investering 
  • Financiële en organisatorische ontzorging 
  • De woningwaarde van je huis stijgt door een hoger energielabel

Doe zelf de zonne-energiecheck en maak daarna de eerste stap naar het verduurzamen van je huis via WOAB.


* Dit meldt het Economisch Bureau van ING op basis van een peiling onder tienduizenden Nederlanders.

Gerelateerde artikelen