Let op: Eneco past de terugleververgoeding voor de zakelijke MKB klant aan.

Geachte relatie,

Heeft u een zakelijk energiecontract bij Eneco? Dan is de terugleververgoeding sinds 1 april 2020 lager. Als uw energiedeskundige informeren wij u graag over de mogelijkheden dat het wellicht beter is om over te sluiten naar een particulier abonnement en uiteraard helpen we u hiermee. Hieronder leest u er meer over. 

Wat is de wijziging?

Vooralsnog geldt dit alleen voor MKB zakelijke klanten van Eneco. Maar we verwachten dat andere energiemaatschappijen binnenkort hetzelfde besluit nemen. Per 1 april 2020 zijn de voorwaarden gewijzigd. De terugleververgoeding (na saldering) voor de opgewekte stroom van zonnepanelen wordt lager. Het bedrag is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. U krijgt een vergoeding die gelijk is aan het normaal tarief, echter nu exclusief btw, Energiebelasting en Opslag duurzame energie, dat was inclusief BTW. Daar zit het verschil.

Door de wijziging kunt u uw abonnement opzeggen en oversluiten, of veranderen.

Overigens kondigde de overheid enige tijd geleden aan dat vermindering van de terugleververgoeding voor particulieren ingevoerd wordt vanaf 2023. Uiteraard zullen we u hierover tijdig informeren.

Uiteraard willen wij u als WOAB hierbij adviseren. Stuur een mail met uw vraag naar Info@woab.nl of bel tijdens kantooruren (0570) 865865

Ook kunt u op de site van Eneco informatie vinden. Ga naar Eneco, salderingsregeling, terugleveringsvergoeding verandert.

Related Articles