Beschermen we het milieu of vooral onze portemonnee?

26 oktober 2018

Nederlanders denken steeds vaker na over het verduurzamen van hun woning. Dit is natuurlijk goed nieuws, want dit gaat over de toekomst en leefbaarheid van onze planeet! Volgens een onderzoek van het CBS doen we het eigenlijk vooral om geld te besparen op de energierekening. Misschien gaat er nog wat tijd overheen voor we de noodzaak inzien om zuiniger om te gaan met onze planeet…

Dit blijkt uit het onderzoek Belevingen van het CBS, dat 3339 mensen van 18 jaar of ouder ondervroeg. Bijna 90 procent van de respondenten is naar eigen zeggen bewust bezig met het energiegebruik en trekt een warme trui aan in plaats van de verwarming hoger te zetten, of doet het licht uit in kamers waar niemand aanwezig is.

De belangrijkste reden voor veel Nederlanders om bewust met energie om te gaan, is dus vooral hun portemonnee. Het milieu komt pas op de tweede plaats. Mensen die zeggen dat zij milieubewust leven, zijn vaak dus niet gemotiveerd door milieuoverwegingen. Met de lage spaarrentes op de bank en de tegenvallende resultaten op de beurs zijn veel Nederlanders op zoek naar andere bestemmingen voor hun spaargeld. Nu de overheid volgend jaar opnieuw de vaste lasten gaat verhogen lijkt het besparen op energiegebruik extra populair onder Nederlanders.

Nederlanders met vermogen steken steeds vaker hun geld in hun woning en proberen door middel van isolatieverbeteringen of zonnepanelen hun geld veilig te stellen voor de toekomst. Het beleid van de overheid lijkt dus een wel effect te hebben bij vermogende Nederlanders, maar hoe gaan Nederlanders zonder spaargeld deze kosten opvangen? Het lijkt er vooralsnog op dat deze groep Nederlanders volgend jaar een extra hoge rekening gepresenteerd krijgt. Nederlanders zonder spaargeld gaan er dus het hardst op achteruit met de maatregelen van de overheid.

Voor mensen zonder spaargeld zijn er gelukkig nog wel een aantal aantrekkelijke mogelijkheden. Wil je je huis verduurzamen maar heb je er momenteel nog niet de middelen voor? Geen probleem! Gelukkig hoef je nu niet meer de hele investering in één keer te betalen. Met het woningabonnement van WOAB kun je namelijk je huis verduurzamen op abonnementsbasis. Dat is handig! Zo voorkom je hogere belastingen, bespaar je op je energiegebruik en verhoog je de waarde van je woning. Woningbezitters die niet zo veel te besteden hebben kunnen nu dus als nog hun huis verduurzamen, de CO2 uitstoot van het huishouden verminderen en het energieverbruik verlagen. Met dit woningabonnement kunnen Nederlanders die al niet zo veel te besteden hebben ook de extra hoge belastingen en overige milieuheffingen vermijden. Zo bereid je je woning voor op de toekomst en ga je goed voorbereid het nieuwe jaar in. Je voorkomt dat je extra hard getroffen wordt door de maatregelen die de overheid neemt.

Maar de toekomst van onze planeet is natuurlijk het belangrijkst. We willen graag een leefbare wereld achterlaten voor de komende generaties. Om dat te bereiken zijn er maatregelen nodig. Samen met elkaar kunnen we dit moeilijke doel behalen en maken we tegelijkertijd onze energie weer betaalbaar.

Benieuwd of WOAB iets voor jou is? Meld je dan aan voor gratis advies en bereid je woning voor op de toekomst. Een schone en duurzame toekomst!

Gerelateerde artikelen