2019 nieuw topjaar voor zonnepanelen

5 april 2019

2018 was een absoluut recordjaar voor zonnepanelen. Extreem veel zonuren, een recordaantal geïnstalleerde zonnepanelen en dus ook een recordopbrengst. In Nederland groeide de markt afgelopen jaar met 46 procent (bron: Nationaal Solar Trendrapport 2019). Ook voor 2019 zijn de verwachtingen erg zonnig. Wereldwijd groeit de verkoop van zonnepanelen in 2019 naar verwachting met 18 procent. En omdat de Nederlandse groeicijfers gemiddeld 40 procent hoger liggen dan de wereldwijde groei, komt dat neer op wel 60% groei!

Investeren in zonnepanelen

Wel zonnepanelen maar geen spaargeld willen investeren? Steeds meer mensen willen profiteren van het duurzaam opwekken van stroom zonder direct een grote investering te doen. Je hebt geen omkijken naar de aanschaf, installatie, onderhoud en verzekeringen van de zonnepanelen. WOAB speelt in op deze ontwikkeling door het aanbieden van Woningabonnementen: voor een vast bedrag duurzamer wonen èn je energierekening verlagen. Voordeel is dat je direct eigenaar van de zonnepanelen wordt. Hoe mooi is dat!

Steeds meer diversiteit in zonnepanelen

Het oog wil ook wat. Daarom zijn er allerlei innovaties die zonnepanelen op een fraaie manier integreren met een dak of omgeving. Groene stroom opwekken met groene zonnepanelen? Het kan inmiddels.

Salderingsregeling verlengd

Mensen met zonnepanelen op hun huis kunnen tot 2023 de opbrengst blijven salderen met hun elektra verbruik en daarna wordt de regeling tot 2031 afgebouwd. Op deze manier blijft het mogelijk om zonnepanelen binnen zeven jaar terug te verdienen. Update: 26 april, nieuwsbericht NRC

Prijsdaling

Door schaalvergroting dalen de prijzen van zonnepanelen al jaren achtereen en de verwachting is dat dit ook in 2019 zal doorzetten.

Onze energieadviseurs

Ben je benieuwd of jouw woning geschikt is voor zonnepanelen? Vraag dan een energieadvies aan. Onze experts rekenen de potentiële energiebesparing voor je uit en garanderen dat met WOAB ze ook gerealiseerd zullen worden.Neem contact met ons op

Gerelateerde artikelen