Zo werkt het

Je wilt comfortabel wonen, de waarde van je huis verhogen én minder energie verbruiken. Hoe doe je dit nou het beste? Met de WOAB-aanpak helpen wij jou om je huis energiezuinig en comfortabel te maken zonder investering of extra kosten. Bekijk het stappenplan hieronder om te zien hoe het werkt.

Stappenplan

In 5 stappen naar een duurzame woning

woningscan

Doe de woningscan

Als daaruit blijkt dat verduurzaming zinvol is voor jouw situatie, maak je een afspraak met onze verduurzamingspecialist voor de energiescan.

woningscan

Persoonlijke intake

Onze specialist komt bij je langs voor een persoonlijk advies. Jij bepaalt vervolgens zelf hoe comfortabel en energiezuinig je wilt wonen.

woningscan

Wat is er financieel mogelijk

Door de verduurzaming wordt je energierekening lager. Zet je dat bedrag in voor een lening, dan heb je samen met de eventuele subsidies voldoende geld om zonder extra kosten comfortabeler te wonen én de waarde van je woning te verhogen.

woningscan

Wij voeren het maatwerk uit

Vervolgens laat je ons het werk doen: verbouwen en installeren, maar ook ook subsidies aanvragen en de lening regelen.

woningscan

15 jaar garantie

Zolang als het contract loopt (de meeste mensen kiezen voor 15 jaar), garanderen wij dat alles goed functioneert, zodat je zeker weet dat jouw energierekening zo laag blijft. Ook doen we het nodige onderhoud.

Deze tool is alleen een indicatie. Doe de woningscan en krijg snel inzicht in de mogelijkheden voor jouw huis.

Rekenvoorbeeld*

Je huis verduurzamen zónder eigen geld in te brengen, het kan. Met dit rekenvoorbeeld zie je hoe het werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een deel uit eigen zak te betalen, dan zijn je maandlasten na verduurzaming natuurlijk nog veel lager.

* Aan dit rekenvoorbeeld kunnen geen rechten worden verbonden.

Verbruik voor woningverbetering

Stel je betaalt elke maand 160,- aan energiekosten.

Nieuw verbruik na verbetering

Door het plaatsen van bijvoorbeeld zonnepanelen of toevoegen van spouwisolatie wordt jouw energierekening lager.

Ruimte voor financiering

Dat verschil kun je inzetten om de verduurzaming van jouw huis te financieren.

Maandbedrag na woningverbetering

Na verduurzamingsmaatregelen bestaan je maandlasten uit jouw energiekosten én de financiering. Maar samen is dat bedrag iets lager dan jouw maandlasten vóór de verduurzaming. Bovendien is jouw huis comfortabeler en het is meer waard geworden.